Τα Gastronomy Tuesdays ανοίγουν αυλαία στο Athénée με τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, σκυτάλη παίρνει το Athénée, το οποίο θα παραχωρεί την κουζίνα του μια φορά κάθε μήνα σε έλληνες και ξένους chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού.

Την αυλαία των Gastronomy Tuesdays ανοίγει ο πολυσχιδής Αθηναγόρας Κωστάκος την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Ο Αθηναγόρας είναι ένας από τους πιο γνωστούς έλληνες chef με πολλές επιτυχίες και συνεργασίες με εστιατόρια υψηλού γαστρονομικού επιπέδου.

Το όνομα του ακούστηκε για πρώτη φορά ηχηρά όταν κέρδισε τον διαγωνισμό Top Chef.

Για μια δεκαετία κρατούσε το τιμόνι στο πολυβραβευμένο για την υψηλή του γαστρονομία Bill and Coo στη Μύκονο. Παράλληλα, είχε την επιμέλεια σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατορικά projects όπως τον Scorpio και το Branco στη Μύκονο και το Mazi στο Λονδίνο.

Τα τελευταία χρόνια ηγείται του εστιατορίου Meraki στο Λονδίνο, το οποίο έχει γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη, και το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και στο Ριάντ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μενού γευσιγνωσίας
  • Στρείδι σπινιάλο
  • Καπνιστός ταραμάς, καμένα λαχανικά, ντομάτα
  • Χταπόδι, burrata, οξύμελι, ψωμί
  • Χριστόψαρο, αυγολέμονο, αγκινάρα, πίκλα καρότο – αρακάς
  • Μάγουλο μπρεζέ, μελιτζάνα miso, πατάτα, κρέμα γραβιέρας
  • Ελληνικός καφές, λευκή καραμελωμένη σοκολάτα, κάρδαμο, λεμόνι

 

Info

Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα

Κρατήσεις: 2103251430