Το Mirra είναι το all day που, εδώ και ένα χρόνο, άλλαξε τη γαστρονομική εμπειρία των επισκεπτών της Κύθνου. Η απόφαση του Νικόλα Λαμπρογεώργου, να επενδύσει στο ανερχόμενο νησί, πρόσθεσε στις επιλογές των απαιτητικών της γεύσης, ένα προσεγμένο all-day, που κατάφερε να γίνει προορισμός, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.
Ποιοτικό comfort-food με προσεχτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, νόστιμα πιάτα σύγχρονης προσέγγισης και ποιοτικές κοπές κρέατος συνθέτουν την κάρτα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον σεφ Στέφανο Σαράντο. Την αυθεντικότητα του μενού ενισχύει η συνεργασία με καλλιεργητές που προμηθεύουν την κουζίνα του Mirra με ντόπια λαχανικά, μέλι, αυγά αλλά τυροκομικά, όπως το διάσημο τυρί τρίμμα της Κύθνου.
Στο πλούσιο brunch παρασκευές αυγών, ομελέτες και healthy power bowls δίνουν επιλογές που ικανοποιούν τα διαφορετικά διατροφικά γούστα, ακολουθούν η Pinsa, τα Mirra σάντουιτς και τα smash double burgers. Στη βραδινή κάρτα φιγουράρουν, tartare από βοδινό φιλέτο, καβουροσαλάτα tartare με βασιλικό καβούρι Αλάσκας και yellow tuna, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα USDA Prime Black Angus, fillet, striploin και rib eye, ενώ συχνά φιλοξενούνται διαφορετικές κοπές ωρίμανσης όπως Porterhouse αλλά και slow cooked σπαλομπριζολα.
Την ενημερωμένη κάβα του Mirra, που συγκαταλέγεται στις καλύτερες των Κυκλάδων, υπογράφει η sommelier Κωνσταντίνα Ρούσσου, και ολοκληρώνει την εμπειρία με ταιριαστά pairing από μια ευρεία γκάμα εττικετών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και guests-παρουσιάσεις οινοποιείων. Στην κάβα του Mirra διαθέτει συλλογή από οινοπνεύματα για απαιτητικούς, όπως γιαπωνέζικα whisky, παλαιωμένα τζιν, ρούμι κ.α. ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στα cocktails.
Info:
Mirra, Μέριχας, Κύθνος τηλ. 6947778768