Ο Νίκος Λιόκας νέος chef de cuisine στο εστιατόριο GB Roof Garden

Tο GB Roof Garden Restaurant και ο executive chef Αστέριος Κουστούδης υποδέχονται την καλοκαιρινή σεζόν με τον νέο chef de cuisine Νίκο Λιόκα, που ήρθε να συμπληρώσει την ταλαντούχα γαστρονομική ομάδα.

Ο διακεκριμένος chef Νίκος Λιόκας, με πηγαία αγάπη και πάθος για τη μαγειρική, ξεκίνησε την καριέρα του με δυνατές συνεργασίες σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου, όπως το Fera at Claridge’s, το Davies and Brook by Daniel Hamm και το Hide, όπου απέκτησε πολυετή εμπειρία και γνώσεις. Με γαστρονομικές επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του GB Roof Garden σχεδιάζοντας ένα «fine comfort» μενού, με μια ευρεία παλέτα γνήσιων γεύσεων και κάθε πιάτο που δημιουργεί είναι ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι.

Τα πιάτα του ανανεωμένου καλοκαιρινού μενού αναδεικνύουν με δημιουργικό τρόπο την εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, αρχές που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του εστιατορίου.

Αναδύουν ένταση και βαθιά νοστιμιά και ετοιμάζονται με φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού.

Σφυρίδα στη σχάρα , αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί και μύδια αχνιστά

Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε το ταρτάρ από λαβράκι, την τσακώνικη μελιτζάνα με γλάσο ντομάτας, το χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με μανούρι Βλάστης και το τραγανό προζυμένιο ψωμί, την ψητή σφυρίδα με αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί αλλά και το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο μπούτι.

Όσο για τον γλυκό επίλογο, ο νέος ενθουσιώδης Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας επιμελείται τις φίνες δημιουργίες του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher και παράλληλα σχεδιάζει τα δικά του εμπνευσμένα επιδόρπια που συνοδεύουν το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου.

Χειροποίητο ανοιχτό ραβιόλι με θαλασσινά, γαρίδα γάμπαρη και σάλτσα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο

Για τους λάτρεις του κρασιού, ο head sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης υπογράφει την εξαιρετική λίστα κρασιών των δυο εστιατορίων και συνθέτει τους οινικούς συνδυασμούς.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα από τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας με στόχο να προσφέρει αυθεντικότητα στις αναμνήσεις των επισκεπτών στην καρδιά της ιστορικότερης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο σεφ Νίκος Λιόκας

Πρόκειται για έναν ενθουσιώδη μάγειρα με εξαιρετικές ικανότητες και σημαντική πορεία στην υψηλή γαστρονομία. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του πάνω στη μαγειρική τέχνη στην Αθήνα και έκανε τα πρώτα του βήματα σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου όπως το Fera at Claridge’s, το Davies and Brook by Daniel Hamm και το Hide αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και γνώσεις.

Tαλαντούχος και  δημιουργικός, ο Νίκος Λιόκας είναι ένας σεφ που δεν σταματά να εξελίσσεται δοκιμάζοντας διαφορετικές τεχνικές, υλικά και γεύσεις. Με βάση τη μεσογειακή κουζίνα έχει σχεδιάσει ένα «fine comfort» μενού για το GB Roof Garden με μια ευρεία παλέτα γνήσιων γεύσεων και κάθε πιάτο που δημιουργεί είναι ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι. Κύρια χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του μενού του GB Roof Garden αποτελούν τα φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών.