Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας συνεχίζει και φέτος τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των «Gastronomy Wednesdays», προσκαλώντας κάποιους από τους καλύτερους και πιο δημιουργικούς έλληνες chef.
Πρώτος καλεσμένος για φέτος το καλοκαίρι είναι στις 10 Ιουνίου ο chef του εστιατορίου Huracan Θάνος Στασινός, το οποίο ξεκίνησε να σερβίρει μόλις πριν λίγες ημέρες και έγινε ήδη talk of the town!
Ο Θάνος Στασινός είναι ένας chef με διεθνείς παραστάσεις. Έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σε Ισπανία, Γαλλία και Περού, ενώ θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πρωτοπόρους της κουζίνας ΝΙΚΚΕΙ στην Ελλάδα.
Όχι τυχαία, μιας και στην συγκεκριμένη κουζίνα μυήθηκε από τον διάσημο Περουβιανό σεφ Mario Pérez Sanchez. Μάλιστα, για να εντρυφήσει ακόμα πιο βαθιά στη στην αυθεντικότητα της συγκεκριμένης μαγειρικής σχολής, επέλεξε να ζήσει για μερικές εβδομάδες μαζί με τους ιθαγενείς μακριά από τον πολιτισμό στα βάθη του Αμαζονίου!
Συνεχίζοντας στο πολύ επιτυχημένο τέμπο της ΝΙΚΚΕΙ κουζίνας, ο Θάνος Στασινός σερβίρει εδώ και μερικές ημέρες μερικά από τα πιο νόστιμα και αντιπροσωπευτικά πιάτα της Iαπωνοπερουβιανής σχολής, στο νέο και πολλά υποσχόμενο εστιατόριο Huracan της Γλυφάδας.
Τις δημιουργίες του Θάνου Στασινού θα συνοδεύει μουσικά ο Dj Γιάννης Μητσοκάπας.
Μενού
Πρώτα
Ceviche λαβράκι / Πιπεριές amarillo / Καλαμπόκι choclo / Leche de Tigre
Craggy Range “Sauvignon Blanc ” Martinborough
Tartare τόνου / Κορεάτικο kimchi / Μανιτάρια king oyster / Πάστα yuzukoshō
Weingut Dönnhoff Riesling Trocken
Περουβιανές causas κοτόπουλο / Τρούφα / Κρητική γραβιέρα
Château De Saint Cosme Côtes du Rhône Les Deux Albion
Ιαπωνικές gyozas / Χοιρινό iberico / Ζωμός dashi / Σύγκλινο Μάνης
Κτήμα Καρανίκα Brut Rosé
Κυρίως
Στήθος πάπιας / Σάλτσα miso / Τρούφα
Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir, Burgundy
Επιδόρπιο
Namelaka γλυκάνισου
Κτήμα Παπαργυρίου Όψιμος Τρύγος
Info
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις: 21096 53 563 – 564
Island Art & Taste
27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα