Το μήλο από τον pastry chef Thomas Raquel

Τρία αστέρια από τον Οδηγό Michelin, τέσσερα από τους New York Times. Πιο πάνω δεν πάει για το εστιατόριο Le Bernardin στη Νέα Υόρκη. Ο pastry chef Thomas Raquel δημιούργησε αυτό το ρεαλιστικό γλυκό μήλο για να το προσφέρει ως επιδόρπιο. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα παχύ τοίχωμα μους από καμμένο βούτυρο και παραμέσα ψητά μήλα με σαμπαγιόν από μπράντυ αρμανιάκ.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

At @lebernardinny, a dessert called, simply, “apple” arrives at the table looking like a perfect just-plucked McIntosh. Cut into it, though, and you find a wall of brown-butter mousse surrounding a core of armagnac sabayon and apple roasted with caramel; the outer shell is painted and given a cocoa butter–apple cider glaze. It’s showstopping, and it manages to feel both antiquated and forward-thinking at the same time, trompe l’oeil for the Instagram age. It’s also just one take on this particular idea. Look around and you’ll find similar faux-🍎 from pastry chefs in England, France, Australia, China, and beyond. At the link in our bio, read our full piece examining why pastry chefs are currently obsessed with extremely fancy apples 🍏 📸: @lizclayman

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grub Street (@grubstreet) στις