Το Κτήμα Μιχαλάκη μας προτείνει τα καλύτερα ροζέ κρασιά της άνοιξης

Τα Ροζέ ή αλλιώς Pink είναι η νέα τάση! Κατεξοχήν θεωρούνται τα κρασιά της άνοιξης και του καλοκαιριού!

Μπορείτε να τα απολαύσετε είτε με φαγητό είτε ως απεριτίφ (aperitivo). Είναι φρέσκα, φρουτώδη, γοητευτικά και ευκολόπιοτα.

Το Κτήμα Μιχαλάκη βρίσκεται στην καρδιά της Κρήτης, στο Παρθένι Ηρακλείου με τον μεγαλύτερο ενιαίο αμπελώνα στην Κρήτη και σας προτείνει τα ροζέ κρασιά της άνοιξης.

ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ ΡΟΖΕ

Λαμπερό ροζέ χρώμα. Αρώματα βύσσινου, σμέουρου και αγριοκέρασο. Μεταξένια υφή, με φρέσκο τον χαρακτήρα των φρούτων και εντυπωσιακή επίγευση. Συνδυάστε το με κρητικό απάκι, ριζότο και πάστα, ορεκτικά και ασιατική κουζίνα.

Ροζέ οίνος από τρεις υπέροχες ποικιλίες Μανδηλάρι, Merlot & Μοσχάτο με αρώματα λουλουδιών και μικρόραγων φρούτων. Ζωηρό με εκφραστική την αίσθηση των κόκκινων φρούτων και ευχάριστο στο στόμα. Συνδυάστε το με ασιατική κουζίνα, τάρτα λαχανικών, κις λορέν (quiche lorraine), πίτσα με προσούτο και τυριά (κεντρική φωτογραφία).

Πλούσιο στόμα, ήπιας οξύτητας, με γλυκιά την αίσθηση των αρωμάτων της μύτης, νότες αποξηραμένη παπάγια και βερίκοκο. Αξέχαστη επίγευση μακράς διάρκειας. Απολαύστε το μετά το φαγητό συνοδεία με μία γλυκιά τάρτα από φράουλες.

Μ2 – Μ στο Τετράγωνο Ροζέ, Γλυκός Οίνος

Κτήμα Μιχαλάκη

Το Κτήμα Μιχαλάκη είναι ένα κόσμημα της Κρητικής οινοποιίας και βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο. Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 550 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Εκεί, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει να προσφέρει το μέγιστο στα αμπέλια, συνθέτοντας ένα μοναδικό terroir.

Από το 1962 μέχρι σήμερα, η επιμονή και η επιθυμία για τη βελτίωση της ποιότητας και την καλύτερη έκφραση και ανάδειξη των ποικιλιών του Κρητικού Αμπελώνα, σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια κρασιών, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, η ομάδα του Κτήματος Μιχαλάκη υπόσχεται πέρα από την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, να συνεχίσει να αναδεικνύει την πολιτισμική κουλτούρα της Κρητικής διατροφής, και προσκαλεί νέους καταναλωτές και οινόφιλους να γνωρίσουν τις τοπικές ποικιλίες του τόπου μας.