Κτήμα Άλφα: Εκδήλωση για εξειδικευμένους επαγγελματίες στο «Μακεδονία Παλλάς»

Το Κτήμα Άλφα και η ΑΜΒΥΞ, η εταιρεία που διανέμει τα προϊόντα του Κτήματος στην ελληνική αγορά, είχαν την ευκαιρία την προηγούμενη εβδομάδα να προσκαλέσουν τους επαγγελματίες του κλάδου HO.RE.CA. της Βορείου Ελλάδος σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο της οινικής γκάμας που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του το Κτήμα Άλφα, μέσα από μικρές και μεγαλύτερες εκπλήξεις που είχαν ετοιμαστεί ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Η ημέρα ξεκίνησε με μια ολοκληρωμένη γευσιγνωσία των τρεχουσών εσοδειών, η οποία ξεκίνησε στις 11πμ και διήρκησε ως τις 7μμ. Σε αυτό το διάστημα, δόθηκε η ευκαιρία να γίνει δοκιμή, παράλληλα με τις τρέχουσες χρονιές, και σε αρκετά παλαιότερες (ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ECOSYSTEM, ΑΣΥΡΤΙΚΟ  ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 2015, ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΕΡΥΘΡΟΣ, S.M.X 2013 & 2015 σε ειδικές  καράφες  από φιάλες magnum & double magnum), αναδεικνύοντας έτσι τη δυνατότητα μακρόχρονης εξέλιξης και παλαίωσης που διαθέτουν οι οίνοι του Κτήματος Άλφα. Στη γευσιγνωσία παρουσιάστηκε και ένα νέο προϊόν, το Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Μαλαγουζιά Single Block «Λατύπες» που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Παράλληλα, διοργανώθηκαν δύο σημαντικά masterclasses. Το πρώτο είχε εισηγητή τον Advanced Sommelier by the Court of Master Sommelier, Κωνσταντίνο Κοσμόπουλο. Σε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα blind tasting masterclass, κρασιά του κτήματος δοκιμάστηκαν τυφλά δίπλα σε ετικέτες παγκόσμιας φήμης. Οι συμμετέχοντες πιστοποίησαν μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία ότι τα κρασιά του Κτήματος Άλφα όχι απλώς στέκονται επάξια στον χώρο του παγκόσμιου αμπελώνα αλλά, επιπλέον, συνηγόρησαν ότι η οινική αξία δεν προκύπτει αποκλειστικά από την τιμή ή τη φήμη, αλλά από την ανυπέρβλητη ποιότητα και την φινετσάτη γεύση που μπορεί να προσφέρει μια φιάλη κρασιού, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Στο δεύτερο masterclass εισηγητής ήταν ο οινολόγος και συνιδιοκτήτης του Κτήματος Άλφα, Άγγελος Ιατρίδης. Η εισήγηση του «Σε Φόντο Ξινόμαυρο», κατέδειξε την σπουδαιότητα που κατέχει το Οικοσύστημα του Αμυνταίου και την ικανότητα του Κτήματος να  παράγει, στη συγκεκριμένη Π.Ο.Π. ζώνη, σπουδαίες εκφράσεις του Ξινόμαυρου με δυνατότητα μακρόχρονης παλαίωσης που έχουν κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή τραγανή οξύτητα, τις ιδιαίτερα ώριμες τανίνες και την κομψότητα. Το masterclass έκρυβε και δύο εκπλήξεις, την παρουσίαση δύο πειραματικών οινοποιήσεων από 100% Ξινόμαυρο από δύο διαφορετικούς κλώνους, τον κλώνο 19 και τον κλώνο 37.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε το βράδυ, στο εστιατόριο «Σαλόνικα» του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», όπου ο Executive Chef του ξενοδοχείου Σωτήρης Ευαγγέλου είχε ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση ένα εντυπωσιακό menu degustation επτά σταδίων, το οποίο σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάζεται αρμονικά με τους οίνους του Κτήματος Άλφα που είχαν επιλεγεί για τη βραδιά.