Electra Metropolis: Cocktails & Bites με θέα την Ακρόπολη

Τα τελευταία χρόνια, η ταράτσα με θέα την Ακρόπολη στο κέντρο της Αθήνας έχει γίνει το νέο must της πόλης, και δικαίως!

Η συγκλονιστική εικόνα του αρχαίου βράχου λουσμένου στο φως του ήλιου την ημέρα ή στον εμπνευσμένο φωτισμό της Ελευθερίας Ντεκώ τη νύχτα, είναι ένα από τα highlights της πρωτεύουσας.

Το Roof Garden του Electra Metropolis Hotel (Μητροπόλεως 15, Σύνταγμα, Αθήνα, τηλ.: 2141006200) έχει το προνόμιο, λόγω ύψους και θέσης του κτιρίου -που τις παλιές εποχές πολιορκούνταν από τις φοιτητικές διαδηλώσεις, καθώς στέγαζε το υπουργείο Παιδείας- να έχει ίσως την καλύτερη θέα από όλες.

Ο bartender Δημήτρης Βαρελάς

Στον 10o όροφο, όπου βρίσκεται το Roof Garden με εστιατόριο, μπαρ και πισίνα, η θέα κόβει την ανάσα: Από τη μία μεριά ο Λυκαβηττός, από την άλλη η Ακρόπολη σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια με την Πλάκα στα πόδια της, και στο βάθος ο Αργοσαρωνικός και η Αίγινα.

Αν προσθέσετε σε αυτά τα φρέσκα και πρωτότυπα δροσερά κοκτέιλ με πολλά αγνά ελληνικά υλικά που έχουν δημιουργήσει οι bartenders Δημήτρης Βαρελάς, Δημήτρης Ρούγας και ο Δημήτρης Ζαρμακούπης, έχετε μία απολαυστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

Τα κοκτέιλ σερβίρονται με διάφορα τάπας, αλλά και εδέσματα με ωμό ψάρι, όπως σεβίτσε και ταρτάρ, που έχει δημιουργήσει ο executive chef του Eletra Metropolis Χάρης Ζευγούλης.

Στα πολλά συν του μπαρ, είναι η ευγένεια, το χαμόγελο, το χιούμορ τους και η προθυμία να εξηγήσουν τις δημιουργίες τους με κάθε λεπτομέρεια!

Ο bartender Δημήτρης Ρούγας

Αυτά είναι τα κοκτέιλ που μας προτείνουν οι bartenders, όλα δικής τους έμπνευσης, ιδανικά για καυτά απογεύματα, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και έναστρα βράδια:

White Lady

Sangria με Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο Λήμνου και Metaxa 12*.

Συνοδεύεται με μια μους από μαστίχα και λεμόνι.

Holly Ginger

Glenfidich 12 ετών, homemade σιρόπι από φρέσκο χυμό τζίντζερ, φρέσκο χυμό λάιμ και σιρόπι αγαύης. Top up με Ginger beer και bitters Angostura.

Butterfly Εffect

Grace τζιν infused με butterfly pea flower tea, σιρόπι ιβίσκου , ελαιοσάκχαρα λεμονιού, Ακακίες Κυρ Γιάννη, orange bitters mystery dust.

Parthenon Spritz

Aperol infused με κόκκινα μούρα, μπανάνα, κουμ-κουάτ, βανίλια, bitters ροδάκινου, bitters κερασιού, bitters Angostura και pink grapefruit soda.

Elixir of life

Παραλλαγή Negroni, που περιέχει τσίπουρο Opurist, Aperol, Campari, Majuni λικέρ και bitters σοκολάτας.

Electra Metropolis HotelΚοκτέιλΜπαρ ΑθήναΜπαρ με θέα Ακρόπολη