Αρνάκι ή χοιρινό, να ποιο έχει τα περισσότερα λιπαρά

Το αρνάκι είναι πλούσιο σε σελήνιο, όμως το χοιρινό έχει περισσότερη βιταμίνη Β1

Αρνάκι

Τα υπέρ

  • Έχει περισσότερη βιταμίνη Β12, η οποία προλαμβάνει την αναιμία
  • Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, το οποίο βοηθά τις γνωσιακές λειτουργίες, όπως η μνήμη, αλλά και τη γονιμότητα
  • Είναι πλούσιο σε σίδηρο, το οποίο βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν τον οξυγόνο σε όλο το σώμα
  • Περιέχει ψευδάργυρο, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα κατά

  • Είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία προκαλούν καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό

Χοιρινό

Τα υπέρ

  • Είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνη Β1 από το αρνάκι. Η Β1 είναι σημαντική για το νευρικό σύστημα
  • Είναι καλή πηγή καλίου, το οποίο ρυθμίζει την πίεση του αίματος και απομακρύνει (ανταγωνίζεται) το νάτριο, δηλαδή το αλάτι από τον οργανισμό
  • Είναι καλή πηγή φωσφόρου, που βοηθά στην αναγέννηση ιστών και κυττάρων
  • Περιέχει βιταμίνη Β5, που είναι σημαντική βιταμίνη για την υγεία του πεπτικού συστήματος

Τα κατά

  • Επεξεργασμένα προϊόντα από χοιρινό, όπως είναι το μπέικον, περιέχουν νιτρώδη, που ενοχοποιούνται για πρόκληση καρκίνου
ΑρνάκιΔιατροφικά στοιχείαΧοιρινό