FNL-Guide: Ξεκινά η πρώτη εβδομάδα γαστρονομίας για άτομα με διαβήτη

Ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης για τη διαβητική κοινότητα δίνει ο κορυφαίος ελληνικός οδηγός γαστρονομίας FNL-Guide σε συνεργασία με την Abbott και το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre, με τη διοργάνωση της πρώτης εβδομάδας γαστρονομίας στην Ελλάδα αφιερωμένη στα άτομα με διαβήτη.

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 25 Μαΐου έως και την Πέμπτη 1 Ιουνίου, επιλεγμένα εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διαμορφώσουν ειδικά menu, απόλυτα συμβατά με τις διατροφικές επιλογές των ανθρώπων με διαβήτη, με την επιστημονική επιμέλεια και τις οδηγίες του κλινικού Διαιτολόγου-Βιολόγου Χάρη Δημοσθενόπουλου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την αξία και το δικαίωμα των περισσότερων από 1.000.000 πολιτών της χώρα μας που έχουν διαβήτη, να απολαμβάνουν γευστικό και καλό φαγητό.

«Η γαστρονομία γίνεται πιο υπεύθυνη και πιο συμπεριληπτική από ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Έτσι, η ομάδα του FNL αναλογιζόμενη το πόσοι άνθρωποι με διαβήτη υπάρχουν στην Ελλάδα, αποφάσισε να διοργανώσει μια ξεχωριστή εβδομάδα γαστρονομίας, με τη συνεργασία επιλεγμένων εστιατορίων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, και με τους chefs τους να επιμελούνται ειδικά menus κατάλληλα για άτομα με διαβήτη», δηλώνει ο Πάνος Δεληγιάννης, διευθυντής και εκδότης του FNL-Guide.

Στην πρώτη εβδομάδα, που φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός και να εμπνεύσει εστιατόρια σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα συμμετέχουν τα εστιατόρια

  • Botrini’s
  • Zillers
  • Upon
  • Cookoovaya
  • Artisanal
  • Lost Athens και
  • Malabar από την Αθήνα και
  • Μαύρη Θάλασσα και
  • Marrone Restaurant από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος δήλωσε ότι «τα τελευταία χρόνια λόγω της αλλαγής τρόπου ζωής, της κακής διατροφής, της καθιστικής ζωής και της παχυσαρκίας έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των ατόμων με διαβήτη παγκοσμίως. Η διατροφή στο Σακχαρώδη Διαβήτη πλέον δεν έχει τις απαγορεύσεις του παρελθόντος, στηρίζεται στα φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα, στο καλό πλάνο διατροφής και στην κατανάλωση φυτικών ινών, υγιεινών λιπαρών και όχι πολλών θερμίδων. Η σχέση μεταξύ διαβήτη και διατροφής είναι πλέον καλά τεκμηριωμένη και ο ρόλος της σωστής διατροφής- και από άποψη ποιότητας, αλλά και ποσότητας- για τα άτομα με διαβήτη είναι καθοριστικός και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των μακροχρόνιων επιπλοκών που συσχετίζονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη».

Ο επικεφαλής του τομέα διαβήτη της Abbott στην Ελλάδα Δέρκος Καλογρίδης, δήλωσε σχετικά «στην Abbott πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να απολαμβάνουν τη ζωή και το καλό φαγητό! Υποστηρίζουμε με υπερηφάνεια αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία του FNL που δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και συμπερίληψης στους πάνω από 1.000.000 ανθρώπους με διαβήτη στην Ελλάδα. Το σύστημα FreeStyle Libre, το Νo1 σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με τεχνολογία αισθητήρα παγκοσμίως, έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουμε το σάκχαρό μας και διαχειριζόμαστε τον διαβήτη μας».

FNL Guide