Μενού safe για όλα τα γούστα. Πιάτα γευστικά, μαγειρεμένα με αγάπη. Στημένα με στυλ! Κουζίνα με βάση τις ελληνικές γεύσεις και διεθνείς πινελιές. Εστιατόριο με θέα στη θάλασσα και τον γαλάζιο ορίζοντα της Μυκόνου. O σεφ Θοδωρής Αλέξης βρίσκεται φέτος στο ολοκαίνουργιο Mykonos Earth Suites (Μεγάλη Άμμος, τηλ: 22890 25014) και δημιουργεί ένα νέο γαστρονομικό all day πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Και ένα τέλειο spot για ηλιοβασίλεμα, για κοκτέιλ και light dinner.
Ένα από τα πιο μοδάτα πιάτα που θα δούμε σε αρκετά εστιατόρια το καλοκαίρι του 2021 είναι το ριζότο-γεμιστά. Ο σεφ Θοδωρής Αλέξης όχι απλώς το έχει δημιουργήσει με σοφία για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παραδοσιακό φαγητό φούρνου, αλλά του έχει δώσει απλόχερα γευστικές εντάσεις που το ανεβάζουν σε γαστρονομικό επίπεδο.
Το ρύζι άψογα βρασμένο για να έχει το ιδανικό δάγκωμα και τα λαχανικά να συμπληρώνουν όλο αυτό το παιχνίδι με το χτύπημα στα δόντια, καθώς ήταν τόσο όσο μαγειρεμένα ώστε να διατηρούν τον όγκο και το γευστικό τους προφίλ.
Η ντομάτα κονφί, ώστε να ξεχύνει όλη την οξύτητά της στο πιάτο και οι μαύρες σταφίδες να ισορροπούν τη θεαματική γεύση με τις στρογγυλεμένες, γλυκιές νότες τους. Ελάχιστο καβουρδισμένο κουκουνάρι έδινε το τελικό γευστικό χτύπημα, καθώς μιμούνταν όλη την ξεροψημένη γεύση από τη φλούδα του γεμιστού λαχανικού που είχε ψηθεί στον φούρνο. Άψογο!
Ακόμη ένα εντυπωσιακό πιάτο μέσα στην απλότητά του ήταν το μοσχαράκι στη σχάρα. Καραμελωμένο στην επιφάνεια, ροζουλί μέσα, ακριβώς όπως το ζήτησα, κομμένο ταλιάτα σε ομοιόμορφα και ισομερή κομμάτια.
Τέλειο στο αλάτι και το πιπέρι. Συνοδευόταν από αργοψημένες πατάτες στον φούρνο με αρωματικά βότανα του νησιού. Εντυπωσιακή ήταν και η σαλάτα με ρόκα. Γιατί; Διότι εκτός από τα αρώματά της, το βινεγκρέτ της είχε τόσο umami, που αν δεν ντρεπόμουν θα ζητούσα τη συνταγή από τον σεφ.
Εξίσου απολαυστικά ήταν και τα σιουφιχτά με βασιλικό, ελάχιστη ντομάτα και εξελληνισμένο πεκορίνο. Τέλεια στο βράσιμο, ελάχιστα γλυκά, περισσότερο αλμυρά και η φρεσκάδα του βασιλικού τα έκανε καλοκαιρινά, ακριβώς όπως πρέπει για να τα απολαύσει κάποιος στο τραπέζι μπροστά στην πελώρια πισίνα.
Εντυπωσιακά καλά είναι και όλα τα γλυκά του σεφ Θοδωρή Αλέξη. Ξεχώρισα το φοντάν σοκολάτας με μπίτερ γκανάς, κουλί φράουλας και παγωτό με βανίλια Μαδαγασκάρης. Ένα γλυκό που παίζει με τις αντιθέσεις στις γεύσεις και στις θερμοκρασίες και με προκάλεσε να ζητήσω και δεύτερο πιάτο!
Εξαιρετικά τα κοκτέιλ που μπορεί κάποιος να απολαύσει, πλούσια και η κάρτα κρασιών.