Σε μία νέα εποχή μπαίνει το ιστορικό, ιταλικό εστιατόριο Bella Vespa (Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ.: 2108982880), με τον βραβευμένο σεφ Παύλο Κυριάκη, να βρίσκεται στο τιμόνι του και να επιμελείται το νέο μενού και υπεύθυνο στην κουζίνα να το εκτελεί τον σεφ Παύλο Ζιλελίδη.
Τα πιάτα είναι πλέον πιο comfort, με ουσιαστική γεύση και παράλληλα αρκετά μοντέρνα, ενώ τα ολόφρεσκα και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, χαρακτηρίζουν το ύφος της ανανέωσης και ανεβάζουν το εστιατόριο σε πιο υψηλό επίπεδο. Οι μερίδες αρκετά μεγάλες και χορταστικές.
Από τα πρώτα πιάτα που δοκίμασα, ενθουσιάστηκα με το καρπάτσιο μόσχου. Εξαιρετικά λεπτές, κόκκινες φέτες από μοσχαρίσιο κρέας, άψογα μαριναρισμένο, με τις φλοίδες από το πεκορίνο και ένα ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, να του ανεβάζουν τη γευστική ένταση και τη φρεσκάδα και να δημιουργούν ένα εξαιρετικό πιάτο για να αρχίσει κάποιος το δείπνο του.
Σπουδαία μέσα στην απόλυτη απλότητά της, ήταν και η σαλάτα burrata. Δύο μεγάλες μπάλες ολόφρεσκου τυριού με μαστιχωτή καρδιά, το οποίο συνόδευαν γλυκά και ελάχιστα όξινα ντοματίνια. Μία αψάδα από την καυτερή πιπεριά piment d’ espelette, και ένα καταπληκτικό βινεκγρέτ από ελιές και βασιλικό, έρχονταν να ολοκληρώσουν γευστικά το πιάτο.
Εξαιρετικά ήταν και τα βασιλομανίταρα (king oysters). Ένα πιάτο με μανιτάρια κομμένα ραγού, αλλά και σε μεγάλες εγκάρσιες φέτες, που συνοδεύονταν από βελούδινη πολέντα, τυρί gorgonzola και truffle ponzu για έξτρα γεύση. Ένα πιάτο-όνειρο!!!
Αν και δεν είναι αυτό που λέμε φωτογραφικό ως πιάτο, τα χειροποίητα ραβιόλια ήταν ένα από τα καλύτερα πιάτα ζυμαρικών. Καλοφτιαγμένη ζύμη, σωστά βρασμένα (κρατούσαν λίγο) και γέμιση με ποικιλία άγριων μανιταριών. Η κρέμα παρμεζάνας πρόσθετε την απαραίτητη υγρασία, ενώ πλημύριζε με umami το πιάτο.
Από τις πίτσες επέλεξα αυτή με το προσούτο. Ζυμάρι τραγανό «ενδιάμεσο» σε πάχος, δηλαδή ούτε λεπτό, ούτε φουσκωτό. Μία γενναία ποσότητα από προσούτο, ρόκα και λάδι τρούφας, προστέθηκαν μετά το ψήσιμο της πίτσας, ώστε να διατηρήσουν τα μέγιστα από τις γεύσεις τους. Τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή μοτσαρέλα, παρμεζάνα και ντομάτα είχαν περάσει από τον καυτό φούρνο και είχαν ενωθεί για να δώσουν ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα.
Εξαιρετικό ήταν και το rib eye steak, το οποίο πήρα μαζί με όλα τα συνοδευτικά που μπορεί κάποιος να επιλέξει. Τέλειο στο αλάτι και το πιπέρι, σωστά ψημένο medium rare το κρέας. Από τα συνοδευτικά κορυφαίες ήταν οι ψητές baby πατάτες με σος λεμονιού. Εξαιρετικά και τα γλασαρισμένα λαχανικά, όπως επίσης και το φρικασέ μανιταριών. Η κρέμα πατάτας ενώ έχει σωστή υφή, εκτιμώ ότι μπορεί να βελτιωθεί ως προς τη γεύση της και να μειωθεί η λιπαρότητά της.
Από τα γλυκά δοκίμασα το τεραστίων διαστάσεων καλτσόνε, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, ελαφριά κρέμα από σιμιγδάλι, κόκκινα φρούτα και παγωτό βανίλια. Πολύ καλό και αρκετό για να το απολαύσουν τουλάχιστον έξι άτομα!
Το σέρβις άμεσο, άψογο, ενημερωμένο.