Μπορεί το όνομά του να μας ακούγεται «αστείο», όμως αν κρίνω από τους μαγείρους που έχουν δημιουργήσει και «τρέχουν» το εστιατόριο, είναι μία από τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις του Λονδίνου.
Το μπιστρό και coctail bar Suzi Tros, άνοιξε πριν λίγες ημέρες στο Νότινγκ Χιλ, με στόχο να συστήσει σε κατοίκους και επισκέπτες της πιο πολυεθνική πρωτεύουσα, μεζέδες της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.
Η εμβληματική κορυφαία ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου «Σούσι τρως» στην ταινία Η Παριζιάνα προς την «καρατερίστρια» Ρένα Πασχαλίδου, αποτελεί το spin off του πολύ επιτυχημένου εστιατορίου Mazi που λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και υπό την επιμέλεια του chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου επίσης στο Νότινγκ Χιλ.Η ομάδα του Mazi
Το εστιατόριο είναι μία ιδέα των Ardrien Carre και Χριστίνας Μουράτογλου, η οποία είναι από τη Θεσσαλονίκη. Το μενού του Suzi Tros επιμελήθηκε ο μεγαλωμένος στον Παναμά Γιάννης Σκωτίδας σεφ του Mazi.
Οπως αναφέρει το hot-dinners, υπάρχουν αρκετά πιάτα με γεύσεις από την Βόρεια Ελλάδα, όπως οι κροκέτες μετσοβόνε με μαρμελάδα από μπέικον, η ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, οι καρδιές αγκινάρας Α λα Πολίτα, τα γεμιστά κολοκυθάκια, τα κεφτεδάκια με τζατζίκι κ.ά.
Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο εστιατόριο είναι θετικές, εάν κρίνουμε από τα 4/5 αστέρια που έδωσε η κριτικός της «Evening Standard» μετά από την γευστική δοκιμή που είχε. Η Fay Mascheler, πέρα από την αναλυτική αναφορά στα τυριά, τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα, κάνει ιδιαίτερη μνεία στο γλυκό Αρμενοβίλ, που παραδοσιακά είναι μία τούρτα παγωτό, με τραγανούς μπεζέδες και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Το Suzi Tros διαθέτει και κοκτέιλ μπαρ, όπου πέρα από τα κοκτέιλ με την μαστίχα και τις άλλες ελληνικές γεύσεις, σερβίρονται ελληνικά κρασιά από ανεξάρτητους έλληνες παραγωγούς καθώς και μία πλούσια λίστα από μπύρες.