Μόλις στη τρίτη χρονιά του, το πανέμορφο εστιατόριο Mirra του Νικόλα Λαμπρόγεωργου και της Κωνσταντίνας Ρούσσου εδραιώνεται όχι μόνο ως σημείο αναφοράς για τους ενημερωμένους foodies, αλλά και ως εύληπτος γαστρονομικός προορισμός για την ανερχόμενη Κύθνο.
Λίγα μέτρα από το λιμάνι της Κύθνου, το Mirra υποδέχεται τους επισκέπτες έχοντας στη φαρέτρα του μοναδική θέα, ξεχωριστό ατμοσφαιρικό setting και μια απρόσμενη κουζίνα που αναδιατυπώνει την έννοια του “απλού” φαγητού με αδιαπραγμάτευτη πρώτη ύλη και γαστρονομικές προτάσεις που πατάνε στο σήμερα και εμπλουτίζουν τις διακοπές με συναρπαστικό brunch και must taste δείπνο.
Στο φετινό ανανεωμένο μενού εξελίσσονται και αρθρώνονται κομψά ορεκτικά, αναβαθμίζονται συνταγές για pinsa, απογειώνονται προτάσεις με pasta, ανεβάζουν στροφές τα burgers… και το γευστικό περιδέραιο ολοκληρώνεται με κορυφαίες κοπές βοδινών κρεάτων.
Για ακόμα μια χρονιά ο Νικόλας αξιοποιεί την πλούσια εμπειρία του σε επιδραστικά εστιατόρια, όπως τα Milos και Vezene και σε συνεργασία με τον ταλαντούχο executive chef Στέφανο Σαράντο συνυπογράφουν το γευστικά προικισμένο μενού, μετασχηματίζουν καθημερινές γεύσεις, αφήνουν το γευστικό τους αποτύπωμα και δίνουν σχήμα και ρόλους σε πολλά ντόπια και κυκλαδίτικα υλικά, όπως τυριά, μέλι και λαχανικά.
Από νωρίς το μεσημέρι και μετά σερβίρονται πιάτα καλοκαιρινή παρακαταθήκη, που αξίζουν την επίσκεψη και το χρόνο σε όσους βρίσκονται ή σκέφτονται να επισκεφτούν την Κύθνο.
Τα ορεκτικά έρχονται λεπτοκεντημένα και πληθωρικά, όπως το άρτιο slow cooked βοδινό σασίμι με μαύρη τρούφα ή teriyaki ponzu, το πεντανόστιμο καπνιστό χταπόδι καρπάτσιο με λαδολέμονο, χούμους, yuzu και αυγά χελιδονόψαρου και το πρωτότυπο κατσικίσιο cheescake.
Στη περίπτωση της Pinsa οι επιλογές είναι αρκετές και όλες στα οπωσδήποτε της δοκιμής με την Κυκλαδίτικη, την Tartufo και την Pancetta e gorgonzola να καλύπτουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις.
Ξεχωριστή μνεία ανήκει στις υπερθεαματικές μακαρονάδες. Κάθε συνταγή αναδεικνύει τα υλικά και δημιουργεί στον ουρανίσκο ένα γευστικό party απόλαυσης. Για να πάρετε μια γεύση δοκιμάστε τα εκρηκτικά φρέσκα Tortlloni giganti γεμιστά με αστακό και καβούρι ή τα φινετσάτα λιγκουίνι με αυγοτάραχο.
Φτάνουμε στα best seller smash burgers με χειροποίητο μπιφτέκι που τα σπάει, δείτε το Sweet Chilly και στις υψηλές κοπές που αποτελούν λόγο από μόνες τους για να περάσετε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στο Mirra.
Σε όλο αυτό το γαστρονομικό ταξίδι η οινοχόος Κωνσταντίνα ενισχύει την απόλαυση προτείνοντας τα κατάλληλα κρασιά μέσα από μια αξιοσημείωτη λίστα με προσεγμένες επιλογές από τον Ελληνικό και ξένο αμπελώνα.
Τελευταία λεπτομέρεια τα γλυκά, με βαθιά νοστιμιά, που κάνουν την επίγευση ακόμα πιο δυνατή.
Και από το dinner πάμε αντίστροφα στο brunch, που ήδη έχει φανατικό κοινό και έχει γίνει λατρεμένη συνήθεια στο νησί.
Τι καλύτερο άλλωστε από το να είσαι δίπλα στο λιμάνι και να γεύεσαι μια ωδή φρέσκων υλικών που περιστρέφονται γύρω από τα αυγά, τα σάντουιτσ και τις Pinsa με τα πιο θελκτικά υλικά; και μην ξεχνάμε και τα power bowls…