Κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά, ζυμαρικά ή σαλάτα; Το all-day menu του Aqua Blu Hotel στην Κω, τα έχει όλα! Και το μενού σερβίρεται μπροστά στην πισίνα με θέα τη θάλασσα και τον μακρινό ορίζοντα.
Το μενού έχουν δημιουργήσει ο consultant chef Παύλος Κυριάκης και ο chef Κώστας Δασκαλάκης και εντυπωσιάστηκα και από το πόσο γευστικά ήταν τα πιάτα που δοκίμασα, αλλά και από το μέγεθος των πλούσιων μερίδων.
Από τις σαλάτες δοκίμασα δύο. Η πρώτη ήταν με τα ντοματίνια, κρεμμύδι πίκλα, μους φέτας, παξιμάδι από χαρούπι και βινεγκρέτ ντομάτας. Μία πολύ γευστική σαλάτα, κάτι μεταξύ χωριάτικης και ντάκου. Επίσης εξαιρετική, με μπόλικη οξύτητα και σούπερ δροσερή, ήταν η πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ξερά σύκα, μαριναρισμένα μαριναρισμένα σε βινσάντο Σαντορίνης, φιστίκι και βινεγκρέτ μήλου.
Από τα κυρίως πιάτα με ενθουσίασε η φρέγκολα (σαν χοντρό κουσκουσάκι με καταγωγή από τη Σαρδηνία) με θαλασσινά, ντομάτα και βασιλικό. Το σωστό βράσιμο στο ζυμαρικό, τα πλούσια θαλασσινά του αρώματα και ο συνδυασμός των υλικών ήταν μοναδικός.
Εξαιρετικό ήταν και το χταποδάκι, το οποίο εξωτερικά είχε μία λεπτή, τραγανή επιφάνεια, ενώ εσωτερικά ήταν απόλυτα τρυφερό. Οι γήινη γεύση από τη φάβα που το συνόδευε, και η οξύτητα και το άρωμα του ιωδίου από τα χορταρικά της θάλασσας, ανέβαζαν το απλό φαινομενικά πιάτο, σε επίπεδο υψηλής γαστρονομίας.
Εξαιρετικό πιάτο είναι και το καλαμάρι με τη σπιτική μελιτζανοσαλάτα. Τέλειο στο ψήσιμο στη σχάρα το καλαμαράκι, χαραγμένο άψογα ώστε να μπορεί να κρατήσει την τρυφερότητά του, αλλά και να θωρακιστεί, ώστε να δημιουργήσει τη λεπτή εξωτερική τραγανή κρούστα και να παραμείνει τρυφερή η σάρκα του, ενώ η μελιτζανοσαλάτα που το συνόδευε ήταν απλώς άψογη.
Στο ίδιο μενού, οι επισκέπτες του εστιατορίου μπορούν να βρουν Club Sandwich με τραγανές τηγανιτές πατάτες Πάρου, ζαμπόν, γκούντα, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, αβγό και μαγιονέζα, ένα συγκλονιστικό ζουμερό Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ντομάτα, μαρούλι, μαγιονέζα, τσένταρ, μπέικον και καραμελωμένο κρεμμύδι, το οποίο συνοδεύεται επίσης από τηγανιτές πατάτες.
Εξαιρετικό ήταν και το κοτόπουλο με πατάτες α λά φουρσέτ (θυμίζουν πατάτες γιαχνί) και σάλτσα λαχανικών (κεντρική φωτογραφία).
Οι σεφ έχουν δημιουργήσει και ένα μοναδικό ριζότο ντομάτας με μελιτζάνα, κολοκύθι, δυόσμο και φέτα, το οποίο γευστικά θυμίζει τα πιο νόστιμα γεμιστά της γιαγιάς!
Από το μενού δεν μπορούσε να λείπει το ψάρι. Το λαυράκι στο Aqua Blu Hotel στην Κω σερβίρεται με μυρωδικά, σάλτσα μπουγιαμπέσα και λαχανικά και φέρνει όλο το ιώδιο της θάλασσας στο πιάτο μας!
Στα γλυκά, βρήκα ρυζόγαλο, προφιτερόλ, παγωτά και γαλακτοπούρεκο και όσα δοκίμασα ήταν εξαιρετικά!
Το ξενοδοχείο διοργανώνει κάθε Δευτέρα barbeque party, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν όσες μπριζόλες, κεμπάπ, μπιφτέκια, αλλά και πολλά συνοδευτικά, όπως πατάτες φούρνου και λαχανικά στην τιμή των 35 ευρώ το άτομο.