Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο manouka winerestaurant

Δίπλα στο Σύνταγμα, που στραφταλίζει Χριστουγεννιάτικη διάθεση και πάνω στην γιορτινή Ερμού το manouka winerestaurant αγκαλιάζει την λαμπερή ατμόσφαιρα, την ανεβάζει στον 7 όροφο του ξενοδοχείου Utopia και την φωλιάζει σε ένα ζεστό σαλόνι με αύρα και φιλοξενία σπιτιού ιδανική όχι μόνο για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και για κάθε γιορτινή και χειμωνιάτικη μέρα!

Τζάκι, δέντρο, φωτάκια, στολίδια συνυπάρχουν με το ανυπέρβλητο κάδρο της πόλης -Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Μητρόπολη- και γίνονται το  καλύτερο γιορτινό σκηνικό για να σας υποδεχτούν και να σας προετοιμάσουν για το μενού, που έχει επιμεληθεί η σεφ Ελένη Αλειφέρη και πηγάζει από τις γαστρονομικές χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις του τόπου μας.

Η Ελένη μαγειρεύει με τις γευστικές μνήμες της πολύ νόστιμο φαγητό, με χαρακτήρα και ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό και στο νέο. Το ίδιο έχει εξελίξει στα γιορτινά μενού επενδύοντας στην γεύση, εκλεπτύζοντας την παράδοση με σύγχρονες πινελιές και στοχεύοντας στην θαλπωρή και στην οικειότητα.

Οι προτάσεις της συμπληρώνονται και ολοκληρώνονται με το απόλυτο οινικό ταίρι από τον ειδικό head sommelier τοu manouka Βασίλη Παπαδόπουλου κάνοντας την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή και μοναδική.

Την ημέρα των Χριστουγέννων το μενού ξεκινάει με μια βελούδινη αρωματική και βαθιά γευστική σούπα κίτρινης κολοκύθας, που ανεβάζει εντάσεις με την πούδρα από προσούτο Ευρυτανίας και κολοκυθόσπορο και εναρμονίζεται με το Δάκρυ του Πεύκου. Ακολουθεί η πληθωρική πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα Ευβοίας, φρέσκο ρόδι, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης και τελευταία λεπτομέρεια νοστιμιάς τις σταγόνες από εκρηκτικό πετιμέζι Ελληνικού αμπελώνα.

Το οινικό ντουέτο αυτή τη φορά είναι η σπάνια γεμάτη και φρουτώδης Σκλάβα. Το επόμενο πιάτο είναι έκπληξη και αποτελεί την εκδοχή της Ελένης στους λαχανοντολμάδες, που σερβίρουμε παραδοσιακά τις γιορτές κυρίως στην Κρήτη και στην Βόρεια Ελλάδα. Η Ελένη τους έχει αναβαθμίσει με τον τρόπο της και τους έχει προσθέσει θαλασσινή αύρα με γαρίδες Αμβρακικού και πεντανόστιμη bisque, που δένει μαγικά με τον Οδίτη από Αγιωργήτικο που έχει επιλέξει ο Βασίλης. Highlight του μενού είναι τα πλούσια κρασάτα μάγουλα από βουβαλίσιο κρέας, τα οποία μαγειρεύονται με Νεμέα Grand Reserve και λιώνουν στο στόμα γεμίζοντας τον ουρανίσκο, που φρεσκάρεται με το Thema του Παυλίδη από Αγιωργίτικο και Syrah. To φινάλε είναι πραγματική αμαρτία, καθώς περιλαμβμάνει τραγανές παραδοσιακές δίπλες με καρύδι, φοβερό μέλι Ελάτης και σοκολάτα γάλακτος, που έρχεται μαζί με ένα ωραίο cocktail μαστίχας από τον bartender Γιάννη Πίσσα.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς  η αρχή είναι πολύ δυνατή με ένα ξεχωριστό πιάτο, που συνήθιζαν να σερβίρουν στα ρεβεγιόν στο σπίτι την παραδοσιακή πηχτή με σύγκλινο Μάνης και λαχανικά. Η γεύση της είναι στιβαρή γεμάτη και αποτελεί την καλύτερη έναρξη της πρώτης μέρας του χρόνου μαζί με την Chimera το ελληνικό αφρώδες με κρόκο Κοζάνης. Πολύ εορταστική είναι και η συνέχεια με μια εντυπωσιακή πράσινη σαλάτα που συνδυάζει το καραμελωμένο μήλο, με φουντούκια, φρέσκο ρόδι, κουκουνάρι και dressing από μέλη Ελάτης και έχει παρέα ένα αρωματικό κρασί το Cuvee Monsignori του Αργυρού από Σαντορίνη.

Πολύ ιδιαίτερο με γεύση και επίγευση που θα σας μείνει είναι το φιλέτο φρέσκου Ελληνικού τόνου, παναρισμένο με μαυροκούκι και άγρια χόρτα σωτέ. Το πανάρισμα είναι πολύ καλό και τα χόρτα κρατάνε όπως πρέπει και γίνονται γέφυρα με το γενναιόδωρο κρασί από το κτήμα Χατζημιχάλη. Οι γεύσεις κορυφώνονται με το εκλεκτό φιλέτο Ελληνικού μαύρου χοίρου en croute και τις λαχταριστές ψητές γλυκοπατάτες. Ένα πιάτο σύνθετό με οινικές απαιτήσεις, που καλύπτονται από από τη Nεμέα Grand Reserve του κτήματος Σεμέλη. Όσο για το επιδόρπιο είναι το πιο κατάλληλο, σοκολατένια βασιλοπιτάκια με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα με γλυκό cocktail metaxa… και το σίγουρο είναι ότι θα θέλετε και άλλα.

Μετά από κάθε δείπνο, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα συνεχιστεί το γιορτινό κλιμα με dj που θα παίξει μουσική και ειδικά την Πρωτοχρονιά θα είναι καλεσμένος ο γνωστός σαξοφωνίστας Γιάννης Ψειμαδάς για να περάσουμε ακόμα πιο ωραία με τις μελωδείες του!

Για να απολαύσετε το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο μενού τα οποία θα ντυθούν με την ανάλογη live μουσική, θα πρέπει να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις στο τηλέφωνο 2103241814. 

Δείτε εδώ τα μενού