Το συνεχώς εξελισσόμενο γαστρονομικό project του manouka τον Απρίλιο φέρνει στην καρδιά της Αθήνας την καθαρόαιμη και εκφραστική κουζίνα της Κρήτης.
Η μελετημένη φιλοσοφία του Μάνου Στρατάκη ακουμπάει πάνω στις γευστικές παραδόσεις του τόπου μας και βρίσκει αντανάκλαση στην μαγειρική φιλοσοφία της Ελένης Αλειφέρη, τις οινικές καταβολές του Βασίλη Παπαδόπουλου, τις καλιμπραρισμένες με ελληνικές αποχρώσεις μείξεις του Γιάννη Πίσα και τελικά στην υλοποίηση ενός πρότυπου γαστρονομικού φεστιβάλ που μας ταξιδεύει στις γευστικές ρίζες μας δίνοντας σάρκα και οστά στις τοπικές κουζίνες και στις γευστικές μνήμες.
Στο ντεμπούτο του γαστρονομικού φεστιβάλ γευτήκαμε την αναδιατυπωμένη πληθωρική κουζίνα της Δράμας, τώρα δίνουμε ραντεβού για τον επόμενο απαιτητικό γευστικό προορισμό, που δεν είναι άλλος από την προικισμένη Κρήτη.
Οι κρητικές συνταγές εμπνέονται από τα καλούδια της γης και είναι σχεδιασμένες για μοίρασμα, παρέα και απόλαυση. Με τον ίδιο τρόπο η ομάδα του manouka έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού που αποπνέει από την αρχή μέχρι το τέλος κρητική παράδοση και δίνει έμφαση σε εμβληματικά πιάτα, τα οποία παντρεύονται αριστοτεχνικά με επιλεγμένα κρητικά κρασιά και cocktails κάνοντας την συνολική εμπειρία ακόμα πιο μοναδική.
Πλούσια σαλάτα με σταμναγκάθι και απάκι, λεπτή τραγανή και πεντανόστιμη Σφακιανή πίτα με μυζήθρα, γευστικότατο ζυγούρι που λιώνει στο στόμα με χειροποίητα σκιουφιχτά, στακοβούτυρο και μπόλικο τριμμένο ανθότυρο και φινάλε με κρητικά κουμπάνια την πιο ωραία εκδοχή των λουκουμάδων μαζί με γηγενείς ποικιλίες όπως το μοσχάτο σπίνας, το βιδιανό, το λιάτικο και το μανδηλάρι και προκαλούν μυρωδιές, που σπάνε τα ρουθούνια και γεύσεις που εκρύγνονται στον ουρανίσκο.
Σας περιμένουμε όπως πρέπει με ένα ποτήρι τσικουδιά στο χέρι,- που πιστέψτε μας και μόνο αυτή θα κλέψει την παράσταση.
Κρητικό Μενού ( 50 ευρώ το άτομο)
– Σφακιανή πίτα με ντόπια μυζήθρα και μέλι παρέα με το κρασί Codex του Κτήματος
Ζαχαριουδάκη από Μοσχάτο Σπίνας και Ασύρτικο
– Σαλάτα με τρυφερό σταμναγκάθι και απάκι παρέα με το κρασί White Diva, του οινοποιείου Κλάδος από Βιδιανό
– Ζυγούρι με σκιουφιχτά και τριμμένο ανθότυρο παρέα με το κρασί Hestia της Ιδαίας Οινοποιητικής από Μανδηλάρι
– Κρητικά κουμπάνια παρέα με ένα cocktail έκπληξη από κρητική τσικουδιά, γλυκό κρασί λιάτικο Silva Daskalaki, σιρόπι κανέλας, λάιμ bitter πορτοκάλι και δαμάσκηνο.
Για τις κρατήσεις καλέστε στο τηλέφωνο 2103241814
manouka Ερμού 46, 7 όροφος ξενοδοχείο Utopia