Το Kinsterna Hotel και ο chef Γιώργος Χάψας, μέσω της συνεργασίας τους με τον Όμιλο Τραστέλη, υποδέχονται και φέτος τον chef Γιώργο Κατάρα, ιδιοκτήτη του Vanderveen στο Άμστερνταμ, στις 5 και 6 Αυγούστου, σε δύο διαφορετικές, απολαυστικές γαστρονομικές εκδηλώσεις.
Το Kinsterna Hotel, μετά από τη πολύχρονη επιτυχημένη πορεία του και με έμφαση στη συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών που παρέχει, επιχειρεί και φέτος την γνωστοποίηση της ελληνικής γαστρονομικής του ταυτότητας αναδεικνύοντας το concept του foraging και την αρχέγονη συνήθεια της συλλογής των τροφών από το κτήμα έκτασης 100 στρεμμάτων.
From farm to table @ sterna restaurant
Ημερομηνία εκδήλωσης: 5 Αυγούστου 2023
Την πρώτη βραδιά οι δύο chefs θα παρουσιάσουν μια σοφιστικέ και παράλληλα casual εκδοχή της τοπικής γαστρονομίας.
Mε βάση το μαγειρικό όραμα του Γιώργου Κατάρα, η φιλοσοφία του μενού εστιάζει στην αξιοποίηση φρέσκων προϊόντων από την εύφορη γη του Kinsterna σε συνδυασμό με τη πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας από την ευρύτερη περιοχή. Ένας συνδυασμός που φιλοδοξεί να συγκινήσει τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Όπως παλιά @ linos tavern
Ημερομηνία εκδήλωσης: 6 Αυγούστου 2023
Η φιλοσοφία του μενού που έχουν σχεδιάσει ειδικά για το δεύτερο event, ο ταλαντούχος Chef Γιώργος Κατάρας σε συνεργασία με τον Chef Γιώργο Χάψα, εστιάζει στην εποχικότητα και τον εκσυγχρονισμό παραδοσιακών συνταγών, όπως το σιγομαγειρεμένο γιουβέτσι στο παλαιό πέτρινο ξυλόφουρνο της ταβέρνας αλλά και συνταγές τοπικές όπως το χειροποίητο τηγανόψωμο με τυρί και σύγκλινο Μονεμβάσιας.
Ο chef Γιώργος Κατάρας
Ξεκινώντας ως μουσικός στην Ελλάδα, ο Γιώργος στράφηκε στις μαγειρικές τέχνες, αποκτώντας εμπειρία σε πόλεις όπως η Αθήνα, το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη, το Παρίσι και η Καραϊβική. Εργάστηκε σε αξιόλογα εστιατόρια όπως το FERA στο Claridges μαζί με τους Simon Rogan, Chiltern Firehouse με τους Nuno Mendes, Nobu και Greenhouse London, ενώ τελικά εντάχθηκε στο Geranium και γνώρισε τον Mo.
Σημαντικό επίσης είναι ότι κατάφερε και έφτασε στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef το 2016. Λίγο αργότερα έγινε sous chef στο Rijks στο Άμστερνταμ πριν ανοίξει το δικό του εστιατόριο, το Vanderveen, το οποίο έλαβε ένα αστέρι Michelin, 15,5 βαθμούς από το Gault Millau και διεθνή αναγνώριση μέσα σε δύο χρόνια.
Επιπλέον, το 2021-2022, ο Γιώργος προσέφερε συμβουλευτικά τις γνώσεις του στο εστιατόριο Hytra της Αθήνας, αναπτύσσοντας το μενού και εκπαιδεύοντας την ομάδα.
Info Kinsterna Hotel
Μονεμβασιά, Πελοπόννησος, Τ 27320 66300, fb@kinsternahotel.gr , www.kinsternahotel.gr