Greek Chefs Abroad: Gαστρονομικά events από τον όμιλο MarBella Collection

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων διοργανώσεων, το Greek Chefs Abroad Series επιστρέφει για τρίτη χρονιά στα ξενοδοχεία του Ομίλου MarBella Collection φέρνοντας διάσημους έλληνες chefs από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν νέα, εμπνευσμένα μενού για τους επισκέπτες του στην Κέρκυρα και την Πάργα από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ντουμπάι, Μελβούρνη, Σιγκαπούρη, Μαϊάμι αλλά και Λονδίνο, είναι κάποιες από τις χώρες-mix από όπου οι Έλληνες chefs θα χρησιμοποιήσουν τη διεθνή εμπειρία τους για να μεταμορφώσουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα προσθέτοντας τη δική τους μοναδική πινελιά, χρησιμοποιώντας τεχνικές και φρέσκα τοπικά υλικά σε συνεργασία με τις ομάδες των chefs των ξενοδοχείων του Ομίλου Marbella. Στον πυρήνα της, η σειρά Greek Chefs Abroad θα γιορτάζει το αυθεντικό ελληνικό-μεσογειακό φαγητό, φυσικά με διεθνές άρωμα, έτσι ώστε να δημιουργήσει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Το πρόγραμμα των Greek Chefs Abroad

Nick Molyviatis | 1η Ιουλίου | MarBella Elix

Ο μέχρι πρότινος head chef του KILN Soho, ο Molyviatis οδήγησε το εστιατόριο στην κατάκτηση του πολυπόθητου βραβείου Best UK restaurant το 2018. Θα είναι ο πρώτος σεφ του τρίτου κύκλου, μαγειρεύοντας ένα ειδικό ελληνικό μενού εμπνευσμένο από ταϊλανδέζικες γεύσεις για τους επισκέπτες του MarBella Elix.

Ως θερμός υποστηρικτής της ελληνικής κουζίνας, ο Molyviatis είναι μια πηγή γνώσεων όταν πρόκειται για εστιατόρια που προσφέρουν αυθεντικό, ξεχωριστό ελληνικό φαγητό σε όλη την βρετανική πρωτεύουσα. Έχει επίσης συνεργαστεί στενά με πολλούς Thai chef για να βελτιώσει τις γνώσεις του επάνω στην ταϊλανδέζικη κουζίνα και να μάθει περισσότερα για τη χώρα και πώς να προσαρμόσει τις μοναδικές γεύσεις και τα μπαχαρικά της στην ελληνική κουζίνα.

 Αλέξανδρος «Σπέρχος» Παυλόπουλος |14 Ιουλίου | MarBella Nido

Ο σεφ Σπέρχος θα ετοιμάσει ένα μενού με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, εμπλουτισμένες με αρώματα της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποιώντας υλικά που συνδυάζουν τόσο οπτικά όσο και γευστικά στοιχεία. Γεννημένος στα Καλάβρυτα, έχει ένα βαθιά ριζωμένο πάθος για τη μαγειρική και τα τοπικά παραγόμενα υλικά, αφού μεγάλωσε ανάμεσα σε αγρότες δουλεύοντας σε χωράφια και κήπους.

Το 2015, μετακόμισε στο Ντουμπάι για να μεταφέρει το όραμά του να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που θα περιλαμβάνει ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις στη Μέση Ανατολή και εγκαινίασε το εστιατόριό του The Warehouse, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα ως τηλεοπτικό στούντιο και εργαστήριο κουζίνας. Ο Σπέρχος είναι ο επίσημος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στα UΑΕ και συνιδιοκτήτης του “Ena” στο Ντουμπάι.

 

Vadym Kunitskyy |25 Αυγούστου, MarBella Nido  |27 Αυγούστου | MarBella Elix

Ο Vadym Kunitskyy θα δώσει μια ασιατική πινελιά στο ελληνικό του μενού στο πλαίσιο αυτής της σειράς. Έχοντας μετακομίσει στην Αθήνα το 1998, όταν η μητέρα του μετανάστευσε στην Ελλάδα από την Ουκρανία, είναι σήμερα head σεφ στο Alati -ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στη Σιγκαπούρη.

Συνεργάζεται στενά με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, τον άνθρωπο πίσω από τα μενού του Bacchanalia και του Meraki, ενώ έχει επίσης εργαστεί σε εστιατόρια όπως το Alchemist στην Κοπεγχάγη και στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, Martin Berasategui κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

 

Χρήστος Μπισιώτης | 1 Σεπτεμβρίου | MarBella Nido

Ο Χρήστος Μπισιώτης, με έδρα το Μαϊάμι, θα φέρει ένα συνδυασμό μεσογειακών γεύσεων στο MarBella Nido αυτό το καλοκαίρι. Συνδυάζοντας την ελληνική, την ιταλική και την ισραηλινή κουζίνα, ο Μπισιώτης είναι ένας πολυτάλαντος σεφ με ένα μεγάλο κατάλογο δεξιοτήτων και γνώσεων στο μανίκι του. Θα επιδείξει το εύρος των ταλέντων του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, εδραιώνοντας τη θέση του ως κορυφαίος Έλληνας σεφ στο εξωτερικό.

Ο Μπιζιώτης έλαβε σημαντικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων η υποψηφιότητα για αστέρι Michelin στο εστιατόριο The Greek και το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος και νεότερος Έλληνας σεφ που μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο μετά από πρόσκληση του Executive Chef του. Το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία φιλοξενίας με την ονομασία “The CB Concepts” που επικεντρώνεται σε τρεις κουζίνες, οι οποίες περιλαμβάνουν το Terpsi (ελληνικό), το LORA (ιταλικό) και το Lox n’Love (ισραηλινό).

 

Alex Xinis | 7 Σεπτεμβρίου, MarBella Nido | 9 Σεπτεμβρίου | MarBella Elix

Ο Alex Xinis θα φέρει ένα πλήρως vegan μενού στο MarBella Elix κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Greek Chefs Abroad Series, επιδεικνύοντας ότι είναι δυνατόν να γίνει η ελληνική κουζίνα φιλική προς τη χορτοφαγία, διατηρώντας παράλληλα τις μοναδικές γεύσεις και τον τρόπο μαγειρέματος. Ανάμεσα σε παλιότερα πιάτα του, ένα ριζότο κινόα με φέτα, Aleppo και flash-fried μπιζέλια καθώς και ένα churro με σορμπέ πορτοκαλιού που σερβίρεται με καραμέλα από αλατισμένους χουρμάδες.

Ο Xinis επιβλέπει επί του παρόντος την κουζίνα στο Fable στη Μελβούρνη, όπου ενσωματώνει το υπόβαθρο της υψηλής γαστρονομίας του σε ένα σύγχρονο μενού εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα. Είναι υπερήφανος που μαγειρεύει αυθεντικό ελληνικό φαγητό και αγκαλιάζει τις παραδόσεις της κληρονομιάς του μέσα από τα πιάτα του.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το: www.marbella.gr

Σχετικά με τον Όμιλο MarBella Collection

Η MarBella Collection  αποτελεί έναν οικογενειακό όμιλο ξενοδοχείων που στόχο έχει να φέρει τον επισκέπτη μέσα από τις διακοπές του, κοντά στις ομορφιές του Ιονίου Πελάγους. Κάθε ξενοδοχείο της έχει επιμεληθεί προσεκτικά ώστε να ανταποκρίνεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των επισκεπτών σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους: από το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου, το εμβληματικό MarBella Corfu, το οποίο επαναπροσδιόρισε τις πολυτελείς διακοπές στην Κέρκυρα όταν άνοιξε πριν από 50 χρόνια και σήμερα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για οικογένειες, μέχρι το adults-only MarBella Nido που άνοιξε το 2018 και προσφέρει ένα γαλήνιο καταφύγιο για ζευγάρια ή ομάδες φίλων που επιθυμούν να εξερευνήσουν την Κέρκυρα.

Το νεότερο ξενοδοχείο στη συλλογή είναι το MarBella Elix το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στις ακτές του Ιονίου στη δυτική πλευρά της ηπειρωτικής Ελλάδας το 2021 και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν δυναμικές υπαίθριες περιπέτειες και περιηγήσεις συνδυασμένες με πολυτελείς διακοπές. Και τα τρία ξενοδοχεία  τα οποία έχουν βραβευτεί από το Condé Nast Traveller Reader Choice Awards 2022 ανάμεσα στα 10 καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία, προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια μεγάλη ποικιλία από εξατομικευμένες δραστηριότητες και αποκλειστικές υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν τις τοπικές περιοχές και τον πολιτισμό, ενώ αποτελούν πολυτελείς οικογενειακούς προορισμούς στην Κέρκυρα και την Θεσπρωτία.

Greek Chefs AbroadMarBella Collection