Δύο καταπληκτικές αλοιφές, μία ελληνική και μία αραβική. Ποιά είναι η καλύτερη;
Ταραμοσαλάτα
Τα υπέρ
- Η ταραμοσαλάτα περιέχει τριπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών από το χούμους
- Είναι πλούσια σεωμέγα – 3 λιπαρά οξέα από τις σαρδέλες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μειώσουν τη χοληστερίνη και να προάγουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες
- Έχει άφθονη βιταμίνη B6, η οποία βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν τον οξυγόνο σε όλο το σώμα
- Είναι καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των οστών
Τα κατά
- Έχει εξαιρετικά πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συνδέονται με καρδιαγγειακές παθήσεις
Χούμους
- Τα υπέρ
Το χούμους έχει λιγότερες θερμίδες από την ταραμοσαλάτα - Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα
- Έχουν υψηλό μαγνήσιο, το οποίο συμμετέχει σε εκατοντάδες σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, περιλαμβανομένης και της παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα
- Περιέχει σίδηρο που προλαμβάνει την αναιμία
Τα κατά
- Τα 50 γραμμάρια χούμους που πωλείται στα σούπερ μάρκετ, μπορεί να περιέχουν περισσότερο αλάτι από τέσσερα πακέτα αλμυρά κράκερς. Το αλάτι αυξάνει την πίεση και τον κίνδυνο εγκεφαλικού