Πιστό στην υπόσχεση του: «Θα σε Κάνω Βασίλισσα», το winebar – restaurant του Βοτανικού σαλπάρει για Αίγινα και δηλώνει: «Aegina Vasilissa».
Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ. To «Aegina Vasilissa» βρίσκεται πάνω από το παλιό λιμάνι της Σουβάλας, με πανοραμική θέα στον γραφικό κόλπο, σε έναν ιδιαίτερο εντυπωσιακό χώρο που επιμελήθηκε ο Kirios Criton!
Το μενού του εστιατορίου υπογράφει ο σεφ του «Θα σε Κάνω Βασίλισσα» Σπύρος Κοντός και δίνει έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά. Μία λίστα κρασιών από περίπου 60 ετικέτες θα συνοδεύει άριστα το φαγητό, ενώ στο μεγάλο μπαρ θα σερβίρονται cocktails, premium αποστάγματα και σαμπάνια!
Ένας μπλε διάδρομος από έξω έως μέσα, σε οδηγεί σε ένα τεράστιο «μπαλκόνι» πάνω από το παλιό λιμάνι. Πριν βγεις έξω, περνάς από ένα «θάλαμο» υποδοχής, μονοχρωμία YvesKleinblue. Οι πόρτες «φοράνε» γυαλιά ηλίου μπλε. Πρώτη εικόνα το μπαρ. Με μορφή υπαίθριας ιχθυαγοράς και στέγαστρο coral. Πάγκοι ντυμένοι με γαλάζια πλακάκια και αποφλοιωμένη λυγαριά. Αριστερά απλώνεται το εστιατόριο.
Στο κέντρο, αναπαυτικά καθιστικά με διαχωριστικά λυγαριάς. Τραπέζια, σαν ξύλινες σχεδίες. Κουβάδες του έχουν ψαρέψει το είδωλο του fullmoon από την επιφάνεια της θάλασσας. Καρέκλες σκηνοθέτη παντού, με πανί blueblack, για να εμπνευστείτε την δική σας καλοκαιρινή ταινία με σενάριο «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ». Ένα θερινό σινεμά, πάνω σε «κατάστρωμα πλοίου». Επιτέλους «AEGINA VASILISSA» by Kirios Criton!
Η Κουζίνα του Aegina Vasilissa
Το στυλ της κουζίνας θα είναι Ελληνική – Δημιουργική, με μια μεγάλη κάρτα που θα έχουν ξεχωριστή θέση τα ψάρια και τα θαλασσινά, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές από κρέας.
Τις φρέσκιες, δροσερές σαλάτες από λαχανικά και όσπρια, διαδέχονται τα ορεκτικά όπως η Μελιτζάνα Σχάρας με κρέμα κατσικίσιου τυριού, μαρμελάδα φρέσκου κρεμμυδιού και ζελέ ντομάτας, το Καλαμάρι με σάλτσα ούζου και σαλάτα μαραθόριζας, και οι Σαρδέλες σχάρας με πουρέ φασολιού, φρέσκια πίκλα αγγουριού και σάλτσα βασιλικού. Αλλά και Μοσχαρίσιο Σουβλάκι με μοσχολέμονο, λεμονόχορτο, τσίλι και μέλι, που σερβίρεται με γιαούρτι και ταχίνι, καθώς και Κλέφτικο με κατσικάκι μπρεζέ σε χειροποίητο φύλλο λαδιού. Από τα ζυμαρικά ξεχωρίζουν τα Κριθαρότο με φινόκιο και carpaccio μπαρμπούνι και οι Χυλοπίτες με χταπόδι, φρέσκο κρεμμύδι, ελιές και κάπαρη.
Στα κυρίως οι επιλογές είναι εξίσου πολλές: Σφυρίδα σχάρας με σπαράγγια και σάλτσα δενδρολίβανο, Χριστόψαρο ποσέ με άγρια χόρτα και αυγολέμονο, αλλά και Γύρος χοιρινός με ντοματίνια κονφί, καραμελωμένα κρεμμύδια, τζατζίκι ραπανάκι και πίτα σχάρας και Μπουκίτσες αρνιού με καπνιστή μους μελιτζάνας και σάλτσα μαυροδάφνη-κέδρο.
To Bar του Aegina Vasilissa
H κάρτα του μεγάλου bar θα ακολουθεί την λογική του βοτανικού. Στην Αίγινα λοιπόν το κριθάρι γίνεται κέδρος και το ζαχαροκάλαμο αγαύη! Αυτό σημαίνει ότι η λίστα θα είναι πλούσια σε Gin και Τεκίλες αντικαθιστώντας τα πιο χειμωνιάτικα ουίσκι και ρούμι, επιλογές των οποίων όμως θα υπάρχουν στον κατάλογο. Περίπου 20 ετικέτες από απλά και premium Gins και ισάριθμες από τεκίλα, θα σερβίρονται με premium αναψυκτικά, ενώ μια δυνατή κάρτα με κλασικά και signature cocktails θα ολοκληρώνουν τον κατάλογο.
Μια ακόμη έκπληξη του bar της Βασίλισσας της Αίγινας είναι η εκλεκτή champagne “Taittinger”, η οποία θα σερβίρεται σε ποτήρι στην τιμή των 10 ευρώ και σε φιάλη στην τιμή των 50 ευρώ.
Το bar θα έχει δικό του Bar Menu, καθώς και τα ξεχωριστά πλατώ τυριών και αλλαντικών από μικρούς παραγωγούς από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Από τις 60 επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αρκετές θα σερβίρονται και σε ποτήρι. Αυτά και πολλά ακόμη θα συμβούν αυτό το καλοκαίρι στο Aegina Vasilissa.
To «Aegina Vasilissa» με μια ματιά
Ημερομηνία Έναρξης: Πέμπτη 13 Ιουνίου
Curator: Δημήτρης Λίτινας
Design: KiriosCriton
Chef: Σπύρος Κοντός
Περιγραφή κουζίνας: Ελληνική Δημιουργική
Διεύθυνση: Λιμάνι Σουβάλας, Αίγινα