Mandala Sea Side: Γαστρονομικό ταξίδι στο πιο όμορφο beach bar της Βόρειας Ελλάδας

Στο χώρο του εστιατορίου, στην πισίνα, στην παραλία ή στο τζακούζι. Τα πιάτα, τα σνακς, το κρασί και τα κοκτέιλ στο Mandala Sea Side Luxury (Παραλία Κατερίνης Τηλ.: 2351061400) σερβίρονται παντού και είναι άκρως απολαυστικά! Ένα καθαρόαιμο concept beach bar που μεταφέρει τον Μυκονιάτικο αέρα στην Παραλία Κατερίνης.

Ο βραβευμένος σεφ Τάσος Αλμπάνης έχει δημιουργήσει και φέτος το καλοκαίρι ένα νέο μενού, το οποίο μπορούν οι επισκέπτες του μεγαλύτερου και καλύτερου Beach Bar της Βόρειας Ελλάδας μπορούν να απολαύσουν όλες τις ώρες.

Στο Mandala υπάρχουν τρεις διαφορετικές κάρτες, με πιάτα για όλες τις ώρες. Το πρώτο είναι το πρωινό. Πλούσιο σε αβγά, όπως τηγανιτά, ποσέ με αβοκάντο, με μπέικον, κροκ μαντάμ, κλαμπ σάντουιτς κ.ά. που σερβίρεται μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Από αυτή την ώρα και μέχρι τις 11.00 το βράδυ, το Mandala Sea Side παρουσιάζει το κορυφαίο all day menu του, με επιλογές από γευστικά σνακς, ολόφρεσκες, δροσερές και πλούσιες σαλάτες, ζυμαρικά, κρέας και θαλασσινά. Και έξι διαφορετικά γλυκά για όλα τα γούστα, αλλά και διάφορα παγωτά και σορμπέ.

Οι συνδυασμοί των υλικών στα πιάτα έχουν τις βάσεις τους στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα και ο κ. Αλμπάνης έχει επιλέξει να δημιουργήσει πιάτα με βαθιές και καθαρές γεύσεις, με βασικές πρώτες ύλες από την Ελλάδα, fuzion αρώματα από την Ιαπωνία, το Μεξικό και το Περού, ενώ για τη δημιουργία τους χρησιμοποιεί ελληνικές και γαλλικές τεχνικές.

Το τρίτο μενού είναι αποκλειστικά αυτό του σούσι, καθώς στο Mandala έχει στηθεί ένα από τα καλύτερα Sushi Bar της Ελλάδας.  Ένα μενού με 22 διαφορετικές επιλογές από συνδυασμούς ολόφρεσκων θαλασσινών και όχι μόνο…

Γευστική δοκιμή

Πρόσφατα είχα την τύχη να βρεθώ στο Mandala Sea Side και δοκιμάσω μερικά πιάτα του κ. Αλμπάνη. Το δείπνο μου ξεκίνησε με καρπάτσιο wagyu. Ένα εξαιρετικά λεπτοκομμένο, σχεδόν διάφανο κομμάτι, από το πιο διάσημο κρέας του κόσμου, το οποίο συνήθως σερβίρεται στα καλύτερα γαστρονομικά εστιατόρια, έκανε την εμφάνισή του στο τραπέζι μου. Ο σεφ για να του δώσει την απαραίτητη ένταση και να διατηρήσει τον γευστικό του χαρακτήρα, το σέρβιρε με ελάχιστη μαγιονέζα με λάδι κάρβουνου, γραβιέρα Αμφιλοχίας, πίκλα από λευκό μανιτάρι σιμέτζι, και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μία ονειρική μπουκιά γεμάτη γεύση και ό,τι καλύτερο για να ανοίξει την όρεξη.

Ακολούθησε καλοκαιρινή σαλάτα. Με μάνγκο, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι τουρσί και ντρέσινγκ με βάση το λάιμ. Συνήθως δεν με γοητεύουν σαλάτες που έχουν και φρούτα. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Η δροσιά από το μάνγκο συνδυαζόταν άψογα με τη ελαφρά λιπαρότητα του αβοκάντο, ενώ η γλύκα από την ντομάτα δημιουργούσε το τέλειο ζευγάρι με το ελαφρώς όξινο κρεμμύδι. Το ντρέσινγκ του λάιμ έδενε όλα τα υλικά μεταξύ τους και ένα φαινομενικά απλό πιάτο, ήταν γευστικά σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Περνώντας στα κυρίως πιάτα, δοκίμασα το κοτόπουλο. Τι πιάτο-έπος ήταν αυτό! Είχα την αίσθηση ότι δοκίμαζα για πρώτη φορά τόσο γευστικό κοτόπουλο. Ο σεφ είχε μαρινάρει τα μπουτάκια σε μία μυστική, Περουβιανή σος, η οποία του έδινε μοναδικά αρώματα και σούπερ γευστική ένταση. Ακολούθως, το είχε ψήσει στη σχάρα, τόσο ώστε η πέτσα του να είναι τραγανή, ενώ η σάρκα του τρυφερή. Τα μπουτάκια είχαν στη βάση τους μία υπέροχη, μέσα στην απλότητά της, πυκνή σάλτσα ντομάτας, ενώ ως γαρνιτούρα το πιάτο είχε σαλάτα από καλαμπόκι με παρμεζάνα, η οποία γευστικά παρέπεμπε σε σαλάτα του Καίσαρα και η ψητή ντομάτα. Ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά πιάτα που έχω δοκιμάσει σε εστιατόριο μέχρι στιγμής! Έξοχο!

Το δείπνο μου ολοκληρώθηκε με μοσχαράκι black angus. Ένα ρουστίκ, πελώριο πιάτο, το οποίο, όπως γράφει και στο μενού, δεν είναι ατομικό, αλλά αφορά παρέα των δύο ή και τεσσάρων ατόμων. Μοσχαρίσια στηθοπλευρά (short ribs) σιγομαγειρεμένη για 36 ώρες. Τόσο τρυφερή, που το πιρούνι μόλις που την έπιανε, καθώς όταν έμπαινε στο στόμα, έλιωνε και πλημμύριζε με τα υπέροχα αρώματά της. Το κρέας συνοδευόταν από τραγανές και ζουμερές πατάτες φούρνου, στις οποίες έδινε επιπλέον υγρασία και γεύση η σάλτσα από κοτόπουλο, που συμπλήρωνε στο πιάτο το σέρβις.

Εξαιρετικά ήταν και όλα τα γλυκά που δοκίμασα, στο ίδιο υψηλό επίπεδο με το υπόλοιπο μενού.

22 επιλογές από το Sushi bar

Το μενού του σούσι είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο Mandala Sea Side της Κατερίνης και το επιμελείται ο σούσι μάστερ Lin Guang. Περιλαμβάνει ταρτάρ με επιλογές από βασιλικό καβούρι, τόνο, σολομό ή μαγιάτικο (hamachi), διάφορα σασίμι, νιγκρίρι και φυσικά δεκάδες συνδυασμός από ρολάκια.

Το τύλιγμα στα ρολάκια, που είναι και ένα από τα βασικά ζητούμενα, ήταν τόσο όσο σφιχτό ώστε να έχει αέρα, αλλά να μην διαλύεται όταν το πιάνεις είτε με το χέρι, είτε με τα chopsticks.

Το ρύζι ήταν βρασμένο ακριβώς στο σημείο που έπρεπε, ώστε να είναι σπυρωτό και παράλληλα ελάχιστα κολλώδες, και η γεύση του ήταν ελαφρώς όξινη και παράλληλα γλυκιά, δηλαδή τέλεια.

Το σέρβις του Mandala Sea Side δεν είναι απλώς εξαιρετικό, είναι παράδειγμα προς μίμηση για το πώς θα πρέπει να είναι το άμεσο και ενημερωμένο σέρβις σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου μαγαζί. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα.

Beach BarMandala Sea SideΕστιατόρια ΚατερίνηΤάσος Αλμπάνης